Ontdekt de rijkdommen van ons land... en van elders

Auberge le XIXème

Auberge le XIXèmeSinds 1822 ontvangt dit klein hotel-restaurant de streekklanten in het gezellig interieur van een ruraal herberg waarin u thuis voelt en waarin u komt om andere gasten te ontmoeten. Eerst heet dit "Café de la Paix" en "Café de la Place" en nu is het "L'Auberge le XIXème" geworden. Die heeft z'n naam te danken aan zijn kenmerken uit de 19de eeuw. Sinds 1985 runnen de gebroeders Dupont het hotel-restaurant en ze hebben bovendien het café-restaurant idee ontwikkeld. U kunt ook seizoen- en regionale gerechten proeven in een knusse en warme ruimte.

Jacquy Cange

Jacquy Cange, l'Artisan AffineurJacquy Cange is een kaashandwerksman van Stambruges(Henegouwen). Voor de liefde van een kaas ... Website in het frans, engels en duits.

[???]

Traiteur Depuydt[???]

Art et terroir

Le MargotinRestaurant aan Ath (Henegouwen)

Le Nouveau Relais d'Arenberg

Le Nouveau Relais d'ArenbergRestaurant aan Rebecq

L'Arche de Noé

l'Arche de NoéRestaurant aan Doornik (Henegouwen)

Glacier Gilfi

Glacier GilfiRoomijstraditie

La Ferme

La FermeRestaurant aan Pipaix (Henegouwen)

La Petite Fontaine

la Petite FontaineRestaurant aan Pipaix (Henegouwen)

Traiteur Olivier Claix

Traiteur Olivier ClaixTraiteur aan Pipaix (bij Doornik, Henegouwen). Website in het frans.

L'Ecurie d'Ennetières

L'Ecurie d'EnnetièresRestaurant aan Doornik (Henegouwen)

Pizza Maison

Pizza MaisonRestaurant aan Lesdain (bij Doornik, Henegouwen)

Le Petit Mesnil

Le Petit MesnilOns hotel heeft 10 kamers groot-komfort, met eigen badkamer en TV in het hart van het natuurpark van Viroin-Hermeton en van een van "de mooiste dorpen in Wallonië". Ons restaurant biedt de mogelijkheid om te eten in de zaal, op het terras of in de tuin volgens het seizoen... Ons Franse keurken, met streekgerechten, forel op onze manier klaargemaakt, ons ambachtelijk bereid ijs,... en in het seizoen, onze wildgerechten De streek biedt talrijke vrijetijdsmogelijkheden sportieve en kulturele : - 250 bewegwijzerde wandelingen, terreinfiets, kayak... - Geleide bezoeken aan befaamde grotten van Neptune, musea ,... - De beroemde "Stoomtrein der 3 valleiën" - En uiteraard, het dorp van Vierves-sur-Viroin, erkend als een van de "mooiste dorpen van Wallonië".

La Butte

La ButteRestaurant aan Lessines(Henegouwen)

Parc naturel des plaines de l'Escaut

Parc naturel des plaines de l'EscautParc naturel des plaines de l'Escaut

Ma Bicoque

Ma BicoqueCocktail Bar, Karaoké en Tapas restaurant aan Baugnies (bij Péruwelz, Henegouwen)

Le Bercha

le BerchaRestaurant aan Binche (Henegouwen)

Domaine du Vivier

Domaine du VivierOntdekt deze leuke woonplaats met landelijke gîte en chambre d'hôtes in vol hart van de Loire (Frankrijk). Website in het frans

Brouwerij Dubuisson

La Brasserie Dubuisson

Brouwerij Dubuisson, de oudste familiebrouwerij van Wallonië, is meer dan wie ook aan haar onafhankelijkheid gehecht.

Momenteel brengt Brouwerij Dubuisson dus 5 bieren van hoogwaardige kwaliteit(Bush Amber 12% vol, Bush Blond 10,5% vol, Cuvée des Trolls 7% vol,Bush de Noël 12% vol en Bush Prestige 13% vol

De 5 Bush's zijn bieren met hoge gisting, wat betekent dat ze onder hoge temperaturen zijn bereid. In de productie van deze 5 bieren wordt geen enkel additief gebruikt: het zijn 100% natuurlijke producten. Ze worden ook alle vijf gefilterd. Anders gezegd, de bieren gisten niet op fles, met uitzondering van de Bush de Noël en Bush Prestige in zijn magnum-verpakking.

Caprice de Phil

Caprice de PhilRestaurant aan La Hulpe

[???]

Le Château du Mylord[???]

Au plaisir des Gourmets

Au paisir des GourmetsRestaurant aan Erpent (bij Namen)

Delirium Café

Delirium CaféIn een 18de eeuwse kelder, in het hart van de "Vrije Gemeente" : het "Ilot Sacré" en op amper 100 meter verwijderd van de Brusselse Grote Markt ligt het "Delirium Café". Een décor vol oude geëmailleerde reclameborden, affiches van weleer en kleurrijke lichtreclames dompelen u onder in een wereld van bieren en jenevers. De grote houten vaten nodigen u uit tot het degusteren van onze verschillende dranken : Belgische en buitenlandsse bieren, op fles of van het vat. Oude jenevers, vruchtenjenevers of zelfs met chocoladesmaak. Er is ook een ruime keuze aan whisky's, vodka's, tequila's enz..., genoeg om u van roze olifantjes te laten dromen en u mee te voeren in de aangename, zachte roes van het "Delirium Café".

La Brasserie à vapeur

La brasserie à vapeurDe laatste stoombrouwerij van de wereld. Website in het frans en engels.

L'Olive

L'OliveRestaurant aan Loverval (bij Charleroi, Henegouwen)